FRA KROPPENS BEHOV TIL BORDETS GLEDER


I dag inneholder mye av det vi spiser stoffer som kroppen ikke er fortrolig med. Vi er mer tilpasset kostholdet man hadde i tiden før jordbruket ble kultivert og matproduksjonen industrialisert. I Paleo forsøker vi å skape nye og spennende kulinariske opplevelser ved å kombinere våre forfedres matkultur med en moderne livsstil.

Paleo

Navnet Paleo kommer av ordet paleolittisk, som er betegnelsen på en naturlig måte å forholde seg til mat på. Opprinnelsen finner vi ved å gå tilbake til tiden da vi mennesker levde som jegere og fiskere, og populært omtales Paleo som «steinaldermat». Satt inn i vår tid handler det om å unngå all mat som er bearbeidet, og å bruke kortreiste produkter, sesonggrønsaker og økologisk produsert mat. For å tilpasse oss vår moderne tid, har vi inkludert noen produkter og ingredienser man ikke benyttet i den opprinnelige kosten, som for eksempel meieriprodukter og alkohol. Vi følger altså ikke Paleo 100 prosent, men synes 80 bør holde.

Maten

Vi ønsker å skape opplevelser som er smaksrike, næringsrike, nyskapende og sosiale. Vi verken utelukker eller overdriver bruk av råvarer, og vi legger større vekt på ingrediensene enn på antall kalorier.

Smaksrike retter er uansett alltid vårt hovedfokus, og vi legger større vekt på ingrediensene enn på antall kalorier. De fleste av våre retter er også naturlig uten gluten og laktose. Dette er ikke et valg fra vår side, men et naturlig resultat av Paleo.

Miljø

I vår filosofi står miljø sentralt, både i et lokalt og globalt perspektiv, men også i et mellommenneskelig perspektiv. Brasserie Paleo har en rolig og behagelig atmosfære, og minnerike opplevelser for deg som er gjest, er derfor det som er aller viktigste for oss.