Team Paleo


Restaurant- og Kjøkkensjef

Det handler om kunnskap, lidenskap, service

De fleste i Team Paleo kan fortelle om ting som har formet dem til det de er i dag. Noen visste allerede som barn hva de ville mens hos andre har interessen for matkultur vokst frem etter hvert. Felles for dem alle er dedikasjonen og ønsket om stadig å utvikle seg slik at de kan gi gjestene minnerike kulinariske og sosiale opplevelser.

Profilbilde av Terje
Terje Christensen
Food & Beverage Manager
View Profile
x
Terje Christensen
Food & Beverage Manager

Terje Christensen

Profilbilde av Sayed
Sayed Ibrahim
Soussjef
View Profile
x
Sayed Ibrahim
Soussjef

Sayed Ibrahim

Profilbilde av Andreas
Andreas Andersson
Kjøkkensjef
View Profile
x
Andreas Andersson
Kjøkkensjef

Andreas Andersson

Da jeg var 14 år og begynte å tenke på yrkesretning hadde jeg ingen anelse om hva jeg ville bli. Men faren min hadde sett noe i meg, han var selv interessert i mat og hadde hatt en tid i bransjen på 70-tallet, så han foreslo kokkeyrket. Jeg har alltid vært glad i mat og måltidene rundt bordet, og da jeg var liten gjorde jeg ofte et stort nummer ut av hvordan jeg tilsatte ting for å skape en form for balanse i retten.

Men jeg var fremdeles skeptisk siden kokkeyrket virket som et innestengt miljø. Derimot ville jeg ut og reise, bo og jobbe i utlandet, og da virket hotellbransjen perfekt. Så jeg søkte meg til hotell- og restaurantlinjen, kom inn der og lærte om alt som har med hotell og restaurant å gjøre. Jeg oppdaget raskt at for meg var det utrolig mye morsommere å lage mat enn å drive med hotell. Restaurantkulturen vokste liksom inni meg, plutselig var det som om det aldri hadde eksistert noe annet.

Jeg fikk jobb umiddelbart på hotellet i byen der jeg bodde. Der fikk jeg raskt mye ansvar og lærte masse veldig fort. Men samtidig vokste reiselysten i meg. En kollega og jeg snakket om hvor vi ville dra, og valget falt på London hvor jeg havnet rett på en Michelin-restaurant, One Lombardstreet. Det ble lange og harde dager, og alt jeg hittil hadde lært var det nå bare å glemme. Et års tid senere fikk jeg tilbud om jobb på en italiensk restaurant som skulle åpne i København. Etter en stund der reiste jeg tilbake til London, og deretter tilbake til København igjen, for til slutt å ende opp i Oslo. Med over fire år i Oslo føler jeg meg hjemme her.

På tross av avanserte hjelpemidler, tidspress og resultatkrav er det beste med dette yrket at det fremdeles er et håndverk. Å gå på jobb og handle ut ifra en følelse. Den følelsen er svak i begynnelsen, men ettersom man får noen år på baken og har både lykkes og mislykkes, da blir det en kompleks og unik følelse. Noen smaker kanskje ikke forskjell på min og en annen kokks kalvefrikkassé, men de er totalt forskjellige. Det er ulike erfaringer og smaker som utgjør denne følelsen som tilslutt bestemmer hvordan hver enkelt kokk lager sin mat. Selv om det blir mindre av dette håndverket med det produktivitetspresset som finnes, kan vi være glade for at det er krefter og trender som peker i den andre retningen.

Profilbilde av hovmester
Alexandra Åberg
Hovmester
View Profile
x
Alexandra Åberg
Hovmester

Alexandra Åberg